Sprø nøttekake med sjokolade

Oppskriften på denne sprø og deilige nøttekaken har vi fått fra ukebladet Hjemmet. Du kan lage bunnene flere dager før kaken skal serveres, og oppbevare dem i en tett boks. Da er den klar i god tid!

Dersom bunnene har fukket å bli litt myke blir det penere stykker. Og for dere som ikke tåler gluten: denne herligheten er glutenfri!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:
Oslo 20170315 Festkaker. Laget av Anita Bakker.

Foto: Svein Brimi

Ingredienser

Nøttebunn:

150 g hasselnøtter

2 ½ dl melis

3 eggehviter

Fyll:

150 g kokesjokolade

5 dl fløte

1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Mal hasselnøttene og bland med melis.

Visp eggehvitene stive og vend inn de malte nøttene.

Lag 3 sirkler på et bakepapir, ca. 18 cm i diameter og fordel røren jevnt ut i sirklene.

Stek bunnene i ovn ved 175° i ca. 15 min.

Avkjøl på stekebrettet. Når de er litt avkjølt løsner du bunnene fra papiret.

Kok opp 2 dl fløte.

Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle.

Hell den kokende fløten over og la det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør til du får en tykk sjokoladekrem.

Bre sjokoladekremen i tynt lag over bunnene.

Pisk fløten stiv og fordel den mellom hver bunn.

Topp kaken med krem, minttopper (eller annen sjokolade) og dryss over litt kakao.

Pynt med sitronmelisseblader.

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig Kaker