Strawberry shortcake

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Denne kaken er luftig og god.
Istedenfor smør bruker jeg kremfløte, som resulterer i en fantastisk myk og god kake.
I denne oppskriften liker jeg helst å bruke cakeflour som ikke finnes i Norge. Oppskrift på dette lengre ned.
Det som er viktig med denne kaken, er at du bruker kald fløte med en fettprosent på 40%.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Strawberry shortcake

225 hvetemel eller cakeflour*

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

350 g kald kremfløte, 40 %

3 store egg

1 ts vaniljeekstrakt

225 gram ekstra fint sukker*

Fyll

Oppskrift på jordbærkrem, se oppskrift her

1/2 kurv friske jordbær

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 170 °C.

Smør to runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk bunnene med bakepapir.

Sikt sammen mel, bakepulver og salt i to omganger.

Pisk kald kremfløte til en luftig krem i en stor bolle.

Tilsett alle eggene og rør godt til en jevn røre, max 30 sekunder.

Tilsett sukker, litt om gangen, og rør max 30 sekunder.

Sikt i det tørre i tre omganger. Vend det forsiktig inn i røren, og rør forsiktig og til du ikke ser noen mel-klumper.

Tilsett vanilje og rør det godt sammen.

Fordel røren i formene.

Stek kaken i midten av oven ved 170°C i 20-25 min.

Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen fjerner bakepapiret.

Lag jordbærkrem, du finner oppskriften her.

Ha et lag med jordbærkrem på den nederste bunnen og dekk med ferske jordbær i skiver. Ha litt mer jordbærkrem på toppen av det.

Legg på neste bunn, og dekk hele kaken med et lag jordbærkrem, legg et jordbær på toppen hvis du ønsker.

Nyt!

*Når jeg lager denne kaken liker jeg å bruke cake-flour, som dessverre ikke går an å få tak i her i Norge. Men du kan enkelt lage det selv ved å blande sammen 1 ss. potetmel eller maisenna per 125 g. hvetemel. Sikt det sammen minst fem ganger.

*Det er ikke så lett å få tak i ekstra fint sukker i Norge, men hvis du har en kjøkkenmaskin kan du finmale vanlig sukker i den.


Kommentarer

Annonse:

Kaker