Verdens beste med bringebær

Verdens beste med bringebær

Herlig sommervri av "Verdens beste".

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

150 g

smør

125 g

sukker

150 g

hvetemel

5 ss

melk

5 stk

Eggehvitter

180 g

sukker

100 g

Hakkede mandler

Fyll

1 pk

Vaniljekrem (5 dl)

2 dl

fløte

1 kurv

bringebær

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker til det er lyst og luftig.
Skill eggehviter fra eggeplommer.
Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk.
Dekk langpannen med bakepapir og bre deigen utover i et jevnt lag.
Visp eggehviter til halvstiv konsistens.
Tilsett litt og litt sukker til det blir helt stivt.
Fordel massen over deigen og dryss på mandlene.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Avkjøles.
Del kaken i to like deler.
Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp.
Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott.
Fordel bringebær over og legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.