Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen. Liker du mine chocolate chip cookies, og er glad i sjokolade, så kommer du til å elske disse… Her kommer oppskriften, enjoy!
Chocolate Chocolate Chip Cookies (ca 35 cookies)
- 450 g mørk sjokolade
- 60 g smør
- 70 g mel
- 1/2 ts. bakepulver
- 1/4 ts. salt
- 4 store egg (romtemperert)
- 350 g sukker
- 1 ts. vaniljeekstrakt
- 300 g sjokoladeknapper
- 100 g valnøtter
Begynn med å smelte sjokolade og smør over vannbad.
Sett det til side så lenge.
Nå mikser du sammen sukker, egg og vanilje.
Miks til det er helt fluffy, cirka 5 minutter.
I mellomtiden siktes mel, bakepulver og salt godt sammen.
Ta fram sjokoladeknapper og valnøtter.
Når eggedosisen er ferdig pisket er det på tide å tilsette den smeltede sjokoladen.
Tilsett også melblandingen og bland det godt sammen.
Tilsett valnøtter og sjokoladeknapper.
Ha blandingen over i en stor skål, dekk til med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Etter 30 minutter, bruk en iskremskje og lag små kuler.
Legg sjokoladekulene opp på en bakeplate med bakepapir. Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 9 minutter. Jeg bruker varmluft, men det går like greit uten.
La dem avkjøles litt.
Disse kjeksene kan du oppbevare i en tett kakeboks i minst 4 dager.
Milk & Cookies = Yumminess
Håper dere ble fristet! Happy baking you all. Varme klemmer fra meg til deg!