Hei alle dere,
Marengs med sjokolade – chocolate meringue clouds – er en av godsakene jeg alltid har på julebordet mitt, og alle elsker dem.
Noen liker å knuse en marengs over iskremen eller en annen dessert, eller bare nyte dem som de er ved siden av kaffe eller deilig kakao.
Marengs med sjokolade (35 stk)
- vanilla bean frosting
- 100 g smeltet sjokolade eller 2-3 ss 100 % kakao
- ev. 50-100 grovhakkene mandler eller andre nøtter
Forvarm ovnen til 100 ˚C.
Lag vanilla bean frosting som du finner her.
Smelt sjokoladen og avkjøl den helt.
Ringle den avkjølte sjokoladen (eller dryss over 100 % kakao om du bruker det) på toppen av marengsrøren og bland litt med en slikkepott, rør sammen kun 2-3 ganger, slik at du ser de fine sjokoladestripene i røren.
Bruker du nøtter, mandler eller annet er det best å blande dette inn i marengsen før du tilsetter sjokolade, slik at det blir godt fordelt.
Bruk en iskremskje og lag små kuler på et bakebrett.
Stek marengsene på 100 grader i 2 timer, bruk gjerne varmluft slik at du kan steke flere brett samtidig. Slå av ovnen etter 2 timer å la disse stå i ovnen til dagen etterpå.
Så er det bare å nyte disse eller gi dem til noen du er glad i.
Håper dere ble fristet til å lage dette.
Varme klemmer fra meg til deg.