Christmas chocolate chip cookies

Christmas chocolate chip cookies

Deilige cookies med smak av jul.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

226 g

Usaltet smør

200 g

sukker

235 g

lyst brunt sukker

1 ts

Vaniljeekstrakt

1 stk

Stort egg

2 stk

Store eggeplommer

250 g

mel

10 g

Maizena

1 ts

natron

0.5 ts

kanel

1.5 ts

havsalt

400 g

Mørk eller lys sjokolade

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Når jeg lager kjeks pleier jeg å sette ovnen på varmluft, da synes jeg kjeksene blir litt mer fluffy.
Rør smør, sukker og lyst brunt sukker i ca. 3 minutter til en fluffy konsistens.
Ha iett egg og miks det godt før du tilsetter eggeplommene, en om gangen.
Tilsett så vaniljeekstrakt og rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
Jeg bruker en blanding av mel og maizena i denne oppskriften, jeg synes det gir enda bedrekjeks.
Bland sammen mel, maizena, bakepulver og natron.
Blandkanel inn i melblandingen før du tilsetter den i røren. Miks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper, menspar eventuelt noen for å ha på toppen etter steking.
Fordel én iskremskje med røre per kjeks på en stekeplate og stek i 10–13 minutter.
Husk å ta god avstand mellom hverkjeks når du legger deigen på stekeplaten.
Strølitt havsalt på toppen før du setter dem i ovnen.
Ta brettetut av ovnen og legg på noen få ekstra sjokoladeknapper slik at de delvis smelter inn i kjeksene.