Sukkerkjeks

Christmas sugar cookies

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, alle sammen!

I barneårene var smørkjeks toppet med tykk sjokolade en av mine favoritter, jeg bare elsket dem. Jeg kom tilfeldigvis over disse søte formene og kakeutstikkerne med julemotiv, og måtte bare lage en lignende kjeks.

02

Sukkerkjeks

275 g hvetemel

150 g usaltet smør

85 g sukker

frøene fra 1 vaniljestang

1 eggeplomme

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Kjør alle ingrediensene i en mikser til alt er godt blandet. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet i 1 time.

E95A9811

E95A9824

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den hvile i romtemperatur i 10 minutter.

E95A3963

Legg deigen på et bakepapir på kjøkkenbenken, og legg et ark med bakepapir på toppen.

Kjevle ut deigen til en ca. ½ cm tykk leiv. Stikk ut runde kjeks med diverse kakeutstikkere – rund, firkantet eller hjerteformet som jeg har brukt her.

E95A4329

Dekk en stekeplate med bakepapir. Legg kjeksene på platen og stek dem gylne, ca. 10 minutter.

Avkjøl kjeksene helt.

E95A4333

Jeg bruker disse flotte formene med julemotiv. De hører sammen med de søte kakeutstikkerne.

E95A3926

Man fyller formene med smeltet sjokolade og lar det stivne. Det er best å bruke temperert sjokolade, for den holder seg blank og fin i noen dager.

E95A4433

E95A4462

La sjokoladene stivne helt før du tar dem ut av formene. Pensle litt smeltet sjokolade på toppen av kjeksene, og fest sjokoladepynten på dem.

Superfint å gi bort i julen!

E95A4515

Håper du ble inspirert!

Varme klemmer fra meg til deg.

PicMonkey Collage

Love, Manuela

Kommentarer

Annonse:

Julekalender Kaker Sjokolade Smått og godt