Krønsjy karameller

1111

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, alle sammen.

Disse deilige krønsjy karamellene er noe av det beste godteriet jeg vet om.

I midten er det en deilig hjemmelaget fudgekaramell dekket med sjokolade. Den er så dekket med crispy rice, og dyppet i deilig sjokolade igjen.

Dette er rett og slett mitt drømmegodteri, perfekt til juletider og perfekt til å overraske dine venner med. Og best av alt: det er superenkelt og lage.

100

 

Begynn først med og lage en superdeilig karamellfudge.

E95A3010

Karamellfudge

675 g sukker

237 g kremfløte

55 g smør

2 ss flytende glukose

En klype salt

Fremgangsmåte

Varm opp en panne over sterk varme og ha i 225 g sukker. Skru ned varmen til middels og rør om til du ser at sukkeret har en fin karamellfarge.

E95A2896

Tilsett fløten og resten av sukkeret og fortsett omrøring.

E95A2905

Tilsett smør, glukose og salt og rør kontinuerlig inntil temperaturen når 110 °C.

E95A2907

 

E95A2911

Hell røren i en mikserbolle og miks det på middels hastighet til den begynner å stivne og miste glans.

E95A2919

 

E95A2937

Hell det så i en smurt, firkantet form og la karamellen avkjøles i kjøleskapet i 2 timer.

E95A2939

Skjær opp i fine terninger og pakk hver karamell inn smurt bakepapir.

E95A2970

E95A2991

Nå til laging av krønsjy karamell.

For å lage krønsjy karamell trenger du følgende:

karamellfudge skåret i fine firkanter (antall er opp til deg)

Crispy rice cereal

mørk sjokolade (overtrekkssjokolade)

Fremgangsmåte

Legg karamell som du har pakket i papir 10 minutter i fryseren.

E95A3012

 

Smelt deilig mørk sjokolade over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.

Ta karamellen ut av fryseren, fjern papiret og dypp hver karamell i den deilige smeltende sjokoladen. La det renne godt av.

E95A4022

 

Rull karamellene så gjennom crispy rice cereal, legg dem på et smurt bakepapir. La dem ligge og stivne i cirka 10 minutter.

E95A4034

Dypp dem så i sjokolade igjen, og legg dem på et smurt bakepapir.

La dem ligge til sjokoladen er helt tørr.

E95A4044

 

Dette godteriet kan du oppbevare i en tett boks i kjøleskapet opptil en måned.

5

 

Ta dem ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres, slik at de får romtemperatur først.

Varme klemmer fra meg til deg.

1

 

Love, Manuela

Kommentarer

Annonse:

Julekalender Sjokolade Smått og godt