Duo-mousse

Duo-mousse

Denne desserten kommer garantert til å imponere gjestene dine.

Oppskrift av: Fredrik Solbakk Andersen

Ingredienser

Vaniljebravariosen:

300 g

h-melk

300 g

fløte

120 g

sukker

Sjokolademoussen:

175 g

h-melk

200 g

Mørk sjokolade

350 g

fløte

100 g

sukker

Slik gjør du det:

Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca. 5-10 minutter.
Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok opp frøene og selve vaniljestangen, med melk og halvparten av sukkeret.
Rør sammen resten av sukkeret og eggeplommene. Sil av vaniljestangen, og hell ca 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeplommene. Hell litt av gangen, dersom du heller i alt på en gang skiller det seg. Ha så alt tilbake i kjelen og varm opp blandingen til 80 grader. Bruk et termometer slik at du har kontroll på temperaturen. Stiger temperaturen over 82 grader kommer vaniljesausen til å skille seg. Så med en gang sausen har nådd 80 grader, heller du sausen over i en annen bolle. Skvis ut vannet av gelantinplatene, og løs disse opp i vaniljesausen. Sett blandingen i kjøleskapet, og rør i sausen hvert femte minutt. Lettpisk fløten, og bland litt og litt av kremen i den kalde vaniljesausen (20 grader)
Sett glassene i en eggekartong slik at de er skeive. Hell så vaniljebavaroisen i glassene og sett i kjøleskapet til å stivne. (Tar ca. 30 min)
Sjokolademoussen:Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca. 5-10 minutter.
Kok opp melk i en kjele. Ha sukkeret i en annen kjele, og smelt det til karamell på middels varme. Når karamellen har fått en mørk brun farge, tilsetter du kokende melk. La det koke til karamellen har løst seg opp i melken, det tar ca. 5-10 minutter på middels varme. Ha blandingen over i en bolle, skvis ut vannet av gelantinplatene, og løs de opp i den varme melken. Ha så sjokoladen i melke/karamellblandingen.
Rør først sammen blandingen med en slikkepott, før du kjører den med stavmikser til en er helt glatt og fin.
Lettpisk fløten. Når sjokoladeblandingen har avkjølt seg til ca. 30-35 grader, kan du begynne å tilsette litt og litt krem. Jeg starter med ca 1 spiseskje om gangen, for å være sikker på at det ikke skiller seg. Når du har tilsatt ca. halvparten av kremen , en spiseskje av gangen, kan du begynne å tilsette resten av kremen.
Hell så sjokolademoussen over i glassene, der vaniljebavaroisen allerede har stivnet.
Sett i kjøleskapet til moussen har stivnet.
Pynt så med bringebær rett før servering.