Espresso- og sjokoladecupcakes med kaffekrem

Espresso- og sjokoladecupcakes med kaffekrem

Smaken av sjokolade og kaffe er alltid vellykket! Her har du nydelige, myke cupcakes med mokkabønner og en superluftig kaffekrem.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

2 stk

egg

160 g

sukker

120 g

smør

2.5 dl

melk

280 g

hvetemel

1 ss

kakao

2 ss

espressopulver

Kaffekrem

120 g

smør

2 ss

melk, varm

400 g

melis

Pynt

Slik gjør du det:

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede mokkabønner.
Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca. 12 muffins.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt). Avkjøl helt.
Pisk mykt smør luftig. Løs opp kaffepulveret i den varme melken og rør blandingen inn i smøret sammen med melisen. Pisk med håndmikser til frostingen er skikkelig kremete og fluffy.
Fyll kaffekremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver avkjølte muffins. Pynt med mokkabønner.