Glutenfrie havreruter med sjokolade og krokan

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Hei, skjønne lesere!

Dette er egentlig ikke noen kake, det er mer godteri.

En slik kake du bare må ha et stykke til av – og enda ett til. 

Selve kaken er glutenfri da jeg har brukt glutenfrie havregryn, og det er ingen mel i den.

Jeg har toppet det med en deilig sjokoladesaus og hakket krokan.

Denne kaken er aller best når du putter den i fryseren i 30-40 minutter før du nyter den. Kaken blir deilig seig, og det er bare innmari godt.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Krokan

2 dl sukker

1 ss smør

1 ts vanilje (kan sløyfes)

2 dl mandler

Havreflarnbunn (glutenfri)

100 g hakkede mandler

300 g smør

360 g havregryn

7,5 g bakepulver

255 g sukker

1 stort egg

1 ts vanlje

Sjokoladesaus

240 ml fløte

200 g hakket sjokolade, 53-70 %

Krokan

Smelt sukker til det begynner å få en fin karamellfarge.

Ha i smør og vanilje og rør det godt sammen.

Ha i mandler, hell det ut på bakepapir og la det stivne.

Hakk det godt opp når det har stivnet, og sett det til siden så lenge.

Havreflarnbunn (glutenfri)

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

Smelt smøret i en kjele på middels varme.

Hell smøret i en stor bolle og tilsett havregryn.

Bland det godt sammen, og la det hvile 5 minutter.

Bland sammen sukker og bakepulver.

Strø bakepulveret og sukkerblandingen over havegrynblandingen og vend dette godt sammen med en slikkepott.

Tilsett egg og vanilje. Bland det godt sammen.

Bre det utover stekeplaten.

Stek havreflarnbunn midt i ovnen i ca. 12 minutter til kaken er blitt gyllen og lett brun mot kanten.

Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom denne kake fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.

Avkjøl kaken i 10 minutter.

Sjokoladeglasur

Sett ca. 0,4 dl av fløten til side og kok opp resten av fløten (2 dl).

Trekk så kjelen fra varmen tilsett sjokoladebitene.

Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet i fløten.

Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig med den varme sjokoladeglasuren.

Hell glasuren over kaken  og stryk den jevnt over hele toppen.

Dryss hakket krokan over sjokoladeglasuren.

Frys kaken gjerne 30-40 minutter.

Skjær den så i ruter og sett den i kjøleskap eller nytt.

Se steg for steg-guide under:

Håper dere alle ble fristet!

Varme klemmer fra meg til deg. Love, Manuela.

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig Sjokolade