Iskake med bringebær og Kvikk Lunsj

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Denne iskaken lages med en av Norges mest populære sjokolader, nemlig Kvikk Lunsj!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Det er nok noe av forklaringen på hvorfor også iskaken er så godt likt!

Her har du denne populære kjekssjokoladen både i bunnen og i iskremen. Sammen med vanilje og bringebær blir smaken fantastisk god!

En spesiell iskake, som jeg tipper raskt vil kunne bli en av dine favoritter!

Ingredienser:

Bunn:
3 stk Kvikklunsj (sjokoladeplater)
50 g smør

Is:
3 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 stk Kvikklunsj (sjokoladeplater)
150 g frosne bringebær

Pynt:
frosne bringebær
høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Ha Kvikk Lunsj-sjokoladene til kakebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til sjokoladen er finknust. Bland med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Fordel sjokolademassen jevnt utover bunnen av formen. Sett formen i fryseren.

Pisk imens eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i ismassen. Hakk opp Kvikklunsj-sjokoladen i små biter og bland inn i iskremen sammen med bringebærene. Hell blandingen i formen og glatt til overflaten. Sett kakeformen tilbake i fryseren til isen har stivnet (minst 4 timer).

Ta iskaken opp av fryseren ca 15 min før servering. Dra bakepapiret av undersiden av kaken. Pynt med bringebær og høvlet sjokolade.

Tips:

Som alle andre iskaker, har denne nokså lang holdbarhet i fryseren. Kjekk kake å ha på lur hvis du skulle få uventet besøk. La iskaken tine i 15-20 minutter før servering, så blir det lettere å skjære pene kakestykker.

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade