Kokosbollemuffins med bringebærfyll

Kokosbollemufins

Elsker du kokosboller? Elsker du bringebær? Da er dette oppskriften for deg!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

For mye av det gode er helt enkelt deilig, og med disse godsakene på lur kan du friste den mest standhaftige. Muffinsene kan gjerne lages dagen før servering, og holder seg fint i opp til fire dager. Kakene kan fryses, også med kokosbolletoppingen.

INGREDIENSER (12-14 muffins)
Muffinsdeig:
150 g smør
25 g kakaopulver
225 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl melk

Fyll:
100 g bringebær , friske eller frosne
1 ss melis

Kokosbolleskum:
½ dl vann
150 g sukker
100 g Dr. Oetker Flytende glukose
100 g eggehviter
1 ss sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Vanilla Paste_miljoe2

Dr. Oetkers vaniljepasta inneholder ekte Bourbon vaniljefrø og vaniljeekstrakt, og en teskje tilsvarer en liten vaniljestang, eventuelt 2 teskjeer med vaniljesukker.

Pynt:

250 g mørk sjokolade
Dr. Oetker Chokodekor eller annen strøssel

TILBEREDNING:
1. Muffinsdeig
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smøret i en gryte. Tilsett kakao, og gjennomvarm blandingen. Visp sukker og egg til en lett og luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver. Rør deigen sammen med kakaosmør og melk. Fordel deigen i muffinsformer, og stek i 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene på en rist.
2. Fyll
Mos bringebærene sammen med melis. Lag en liten fordypning i hver muffin med en liten teskje, og fordel bringebærmosen i gropene.
3. Kokosbolleskum
Kok opp vann, sukker og glukose på svak varme, og la det småkoke til temperaturen når 117 grader.
Begynn å vispe eggehvitene stive når sukkerblandingen nærmer seg 117 grader, og bland i sukkeret. Under visping på høy hastighet helles den varme sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehvitene. Strålen må ikke treffe vispene. Visp godt til skummet er stivt, tilsett vaniljepasta, og visp det raskt sammen. Ha skummet i en sprøytepose, og sprøyt en fin og stor topp på hver muffin. La muffinsene stå framme i minst 1 time, slik at det dannes en liten hinne på skummet.
4. Pynt
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn, den skal være flytende og lunken, ikke for varm! Dypp raskt muffinsene en om gangen i den smeltede sjokoladen, og drei dem rundt så overflødig sjokolade renner av. Dryss med strøssel til slutt.

Visste du at… 

Vaniljestengene ble oppdaget av aztekerne, og ble brukt til å sette smak på mat og drikke. Da spanjolene tok vaniljestengene med seg til Europa, fraktet franskmenn med seg vaniljen til øya Bourbon (i dag La Réunion), og dyrket planten der. Slik fikk vi Bourbon-vaniljen, som med sin aroma kan forfine mange typer av bakverk, desserter, drikker og matretter. 

 

Finn spennende oppskrifter med vanilje og andre produkter fra Dr. Oetkers her: 

Kommentarer

Kaker Pynt Sjokolade Smått og godt