Krydderkake med pære

Denne kaken er et alternativ til den vanlige gulrotkaken. Den smaker av deilige krydder, er saftig og holdbar. Og du kan bruke annen hermetisk frukt enn pære som for eksempel fersken. Det fine med denne kaken er at den ikke er så søt og passer like godt til te som kaffe. Med en klatt slapp krem!

Krydderkake
Foto: Pål Rødahl

Ingredienser

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

160 g mel

1 ts bakepulver

1 ts natron

4 ts kanel

½ ts malt nellik

½ ts malt ingefær

200 g sukker

40 g brunt sukker

1 stor ts salt

Frøene av en vaniljestang

3 store egg

1 ½ dl raps – eller solsikkeolje

100 g valnøtter, grovhakket

200 g hermetiske pærer eller annen frukt, hakket i små biter

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, kanel, natron, nellik, ingefær i en bolle.

I en annen bolle har du sukker, salt og frøene fra vaniljestangen.

Pisk eggene til en luftig masse og hell forsiktig i oljen.

Ha i sukkerblandingen og pisk videre.

Sikt melblandingen forsiktig inn i røren.

Ha alt i en smurt springform og stek i ca 5o – 60 min på 175 grader.

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade