Troikakonfekt

Troikakonfekt

Troikakake er ikke vanskelig å lage. Om det blir godt? Gjett 'a!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Konfekt

Slik gjør du det:

Kle en form på 14 x 14 cm med plastfolie. Har du ikke en form i den størrelsen, kan du bygge lettvegger i aluminiumsfolie. Det fungerer fint.
Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Å smelte med vannbad betyr at du koker opp vann i en kasserolle og setter en bolle med sjokoladen i på toppen av kasserollen.
Bollen skal ikke nå ned til det kokende vannet. Rør rundt til sjokoladen har smeltet. Fordel den smeltede sjokoladen utover formen. Sett den i kjøleskapet en liten stund til sjokoladen har stivnet.
Rør ut geleen i det kokende vannet og sett den til avkjøling. Så snart den er avkjølt, og før den begynner å stivne, heller du den over sjokoladen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet.
Klipp opp to vanlige brødposer og legg den ene på kjøkkenbenken. Dryss over et helt tynt lag med hvetemel. Legg på nugatsjokoladen, et tynt lag med mel og så den andre brødposen over der. Kjevle ut sjokoladen til den blir like stor som forma. Legg den over geleen. Gjenta den samme prosessen med marsipanen.
Til slutt smelter du resten av sjokoladen og fordeler over marsipanen. Når sjokoladen har stivnet, løfter du opp hele troikaen fra formen og deler den i 20 konfektbiter.

Kanskje disse også frister?