Makroner med sjokoladeganache og peanøttsmør-cups

Makroner med sjokoladeganache og peanøttsmør-cups

Her får du oppskriften på noen lekre makroner med en amerikansk touch.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Makroner:

100 g

Eggehvite, ca 5 egg, romtempererte

4 ss

sukker

100 g

Lyst mandelmel

200 g

melis

Litt gul geléfarge

6 stk

Peanut butter cups (legges i makronene til slutt).

Sjokoladeganache:

150 g

fløte

300 g

sjokolade

Slik gjør du det:

Makronene:Du kan begynne å sikte mandelmelet. Når du har siktet mandelmelet skal du ha 100 gram.
Sikt det så en gang til med melisen.
Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.
Marengsen skal ikke bli for stiv. Når du ser den begynner å bli hvit og du kan tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!
Tilsett farge. Rør den inn forsiktig.
Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Du skal få ut luften.
Så skal du vende det forsiktig. Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.
Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.
Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en femkroning. Og ha mellomrom mellom hver!
Og nå det viktigste: Når du er ferdige å sprøyte ut makronene, skal de stå i ca 50 min før du steker dem.Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.
Stekes på 150 grader i ca 14 min.
Sjokoladeganache:Varm opp fløten til kokepunktet. Ta kjelen av kokeplaten.
Legg sjokoladen i fløten og rør om til det har smeltet og blitt en sjokoladesaus.
Avkjøl!
Når den er blitt kald kan du bare røre den opp med en gaffel og putte den i sprøytepose med rund tip.
Eller så kan du piske den opp litt med maskin, så blir den litt luftigere.
Sprøyt ringer på halvparten av makronene.Del en peanuttbutter cup i to og sett den i midten. Så legg på et makronlokk.
Ferdig!