Mini-terte med mandelmasse

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, kjære lesere!

Er du glad i terte vil du elske disse mini-tertene med herlig mandelmasse inni.

Jeg har toppet disse mini-tertene med en herlig noblesse, som er sjokolade med supersmå kornflak i seg. Når du legger det på toppen rett etter steking så smelter det, og det er så godt.

Husk å sette dem i kjøleskapet natten over, da mandelmasse ikke blir helt gjennomstekt.

Mini-terte med mandelfyll

Søt deig

250 g mel

125 g usaltet smør, romtemperert

100 g melis

1 ts vaniljesukker

1 egg

Mandelfyll

225 g mandler

200 g sukker

1 ss smeltet smør

1 egg

1 eggeplomme

60 ml kremfløte

1 ts vanilla bean paste

Glasur

Melis

Sitronjuice

Pynt

Noblesse (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Søt deig

Del smøret i terninger, ha det i kjøkkenmaskinen og rør med k-kroken til det får en kremet konsistens.

Tilsett egget og rør til det er blandet med smøret.

Tilsett hvetemel, melis og vaniljesukker og rør til det er godt blandet med de øvrige ingrediensene.

Pakk deigen inn i plastfolie og avkjøl i kjøleskap i minst 1 time før bruk.

Mandelfyll

Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin sammen med sukkeret til det er helt fint.

Smelt smøret og bland det inn.

Ha i eggeplomme, egg, fløte og bland det godt inn.

Ta deigen ut av kjøleskapet.

Kjevle terte­­deigen til en ca.to mm tykk leiv.

Bruk en cookie cutter og trykk ut runde sirkler (du kan evt. bruke et glass).

Legg deigen i muffinsformer slik at den dekker både bunn og kant.

Fyll formen ¾ del med mandelmassen,

Stek kaken på 170°C  til den er gylden, det tar cirka 20 minutter.

Legg en noblesse på noen rett etter steking.

La kaken avkjøles i formen i romtemperatur.

Sett kaldt natten over.

Like før servering kan du dysse over litt glasur.


Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade Smått og godt