Mokkakake

Mokkakake

Denne kaken har en deilig smak av sjokolade og kaffe. Oppskriften passer til en langpanne på 35 x 30 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 stk

egg

3 dl

sukker

150 g

smør

0.5 dl

Sterk kaffe

1 dl

melk

4.5 dl

hvetemel

2 ss

kakao

Mokkakrem:

100 g

smør

5 dl

melis

2 ss

kakao

0.5 dl

Sterk, kald kaffe

Slik gjør du det:

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett kaffe og melk. Bland mel, kakao og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med smørblandingen.
Fordel røren jevnt i en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Smelt smør på svak varme. Avkjøl noe og visp inn melis, kakao, vaniljesukker og eggeplomme. Tilsett kaffe, litt om gangen, mens du rører godt.
Fordel kremen på kaken og sett den kald.
Del kaken i ruter og pynt med mokkabønner.