Hopp til hovedinnhold
Myke Cookies med Bringebær, Sjokolade og Mandler!

Myke Cookies med Bringebær, Sjokolade og Mandler!

Store, myke og saftige cookies som benytter seg av sommerens ferske bringebær, enten du kjøper dem i butikken, eller plukker dem selv i hagen! Oppskriften er nok til ca. 20 store cookies.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

1 ts

natron

1 ts

salt

200 g

Usaltet smør (Om du bruker smør med salt kan du sløyfe saltet i oppskriften)

75 g

Hvitt sukker

2 stk

Egg, store

2 ts

Vaniljeekstrakt

150 g

Ferske bringebær

150 g

Mørk sjokolade, grovhakket

1 neve

Skivede mandler

Slik gjør du det:

Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt, og sett til side.
Smelt smøret og la avkjøle noen minutter.
I en stor bolle rører du sammen brunt og hvitt sukker, og pisker inn det smeltede smøret.
Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.
Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.
Bruk en stødigslikkepott og rør inn bringebær, sjokolade og mandler.
Dekk til deigen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Bruk deigen rett fra kjøleskapet og lag emner på en stekeplate kledd med bakepapir, ca. 2 ss per emne. Sett emnene godt fra hverandre, de vil spre seg utover mens de steker.
Stek midt i ovnen på 175 grader, i 15-20 minutter, og avkjøl på rist. Kjeksene vil virke myke når du tar dem ut av ovnen, men vil fort bli fastere når de avkjøles.
Eventuelt kan du la deigen hvile i kjøleskapet over natten og steke som henvist ovenfor.