Ostekake med Oreo

Ostekake med Oreo

Herlig ostekake med Oreokjeks, som faller i smak hos store og små!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

200 g

Oreokjeks

75 g

smør

Ostefyll

5 pl

gelatin

0.5 dl

vann

1 dl

melis

Slik gjør du det:

Ha kjeksen i en dobbel brødpose og bruk en kjevle til å knuse kjeksen (inklusive det hvite fyllet). Du kanbruke en hurtigmikser også, men fyllet i kjeksen setter seg ofte fast i kniven. Smelt smøret og bland inn kjekssmulene.
Ha en kakering på et fat (22 cm i diameter). Klem kjeksblandingen i bunnen og pass på at du klemmer kjeksblandingen godt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter. Smelt sjokoladen i vannbad og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremost, melis og vaniljesukker til en jevn og klumpfri krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 0,5 dl kokende vann. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt.
Pisk fløten stiv, bland den inn i ostekremen og fordel det over kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett kjølig i 3-4 timer, gjerne natten over.
Pynt med knuste Oreokjeks og noen pikekyss.