Påskekonfekt i to lag, med ristede mandler og appelsin!

Påskekonfekt i to lag, med ristede mandler og appelsin!

Ikke bare fudge, men fudge i to lag! Det første laget er mørk sjokolade med ristede mandler, og det andre laget er hvit sjokolade krydret med vanilje og appelsin! Gjør deg klar for silkemyk sjokoladekonfekt. Oppskriften er nok til en form á 20x20 cm. NB! Husk å bruke søtet kondensert melk, altså ikke Vikingmelk, som ikke er tilsatt sukker.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Lag 1

397 g

Søtet kondensert melk ( 1 boks)

400 g

Kokesjokolade/ Dronningsjokolade

0.25 ts

Vaniljepulver

100 g

Skivede mandler

Lag 2

397 g

Søtet kondensert melk ( 1 boks)

400 g

Hvit kokesjokolade

0.25 ts

Vaniljepulver

1 ts

Finrevet appelsinskall

Slik gjør du det:

Lag 1

Kle en bakeform á 20x20 cm med bakepapir og smør lett med bakespray, sett til side.
Bruk gjerne kjøkkenpapir til å tørke av ekstra bakespray, du trenger bare et tynt lag.
Ha de skivede mandlene i en tørr panne, og rist på lav til medium varme. Du vet de er ferdig ristet når de har fått en gylden farge og det begynner å dufte nøtteaktig, ca. 5-10 minutter avhengig av komfyr og varme.
Sett mandlene til side.
Ha sjokoladen, vanilje og den søte kondenserte melken i en stor kjele.
Smelt sammen ingrediensene over lav til medium varme, rør ofte. Ca. 5-10 minutter.
Nå skal massen være helt jevn og tykk, men elastisk.
Rør inn de ristede mandlene.
Ha massen i formen og trykk den lett ned så overflaten blir slett og jevn.

Lag 2

Vask og tørk av en medium stor appelsin.
Finriv skallet av appelsinen og sett til side.
Ha hvit sjokolade, appelsinskall, vanilje og den søtede kondenserte melken i en stor kjele.
Smelt sammen ingrediensene over lav til medium varme, rør ofte. Ca. 5-10 minutter.
Nå skal massen være helt jevn og tykk, men elastisk. Denne vil være litt tynnere i konsistensen enn det mørke laget.
Hell over lag 1 og la avkjøle helt på kjøkkenbenken.
Pakk så formen inn i plastfilm og sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
Oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet.
Når du skal servere skjærer du fudgen i firkanter.
La gjerne fudgen stå på kjøkkenbenken i 10-20 minutter før servering sånn at den blir ekstra myk og god. Eventuelt kan du servere den rett fra kjøleskapet om du foretrekker en fastere fudge.