Saftig sjokoladekake

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, fine lesere 

Dagens fristelser er en saftig sjokoladekake som er drysset med vaniljesirup og toppet med en glansfull og deilig sjokoladeglasur. Kaken er magisk god.

Saftig sjokoladekake

150 g smør

100 ml espresso

75 gram brunt sukker

200 gram sukker

160 gram hvetemel

20 gram kakao

1 ts vanilla bean paste, valgfri

2 egg

75 gram rømme

1 ts natron

Vaniljesirup (valgfritt)

1 dl vann

100 gram sukker

1 ts vanilje

Sjokoladeglasur

150 ml fløte

20 gram usaltet smør

180 gram mørk sjokolade, 53 % hakket

Fremgangsmåte kake

Smelt smør, tilsett brunt sukker, sukker og espresso.

Trekk kjelen fra varmen og rør til sukkeret er oppløst.

Tilsett hakket sjokolade, og rør til den er smeltet og godt blandet med resten av ingrediensene.

Sikt hvetemel (for glutenfri variant sikt i mandelmel, rismel og maisenna), kakao og vanilje i en bolle, og rør i smør- og sjokoladeblandingen.

Pisk egg og rømme i en annen bolle, bland inn natron.

Rør denne blandingen forsiktig sammen med den andre.

Smør innsiden av en springform (20 cm) med smør, dekk bunnen med bakepapir.

Hell i røren og sett kaken i forvarmet ovn på 160 grader.

Stek kaken i ca. 60 minuter.

Fremgangsmåte vaniljesirup

Ha vann og sukker i en liten kasserolle og kok til sukkeret er oppløst.

Tilsett vanilje.

Sett den avkjølte kaken over på en rist og dynk den godt med sirup.

La sirupen trekke inn i kaken for du glaserer den.

Sjokoladeglassur

Hakk sjokolade i små biter.

Kok opp fløte og ta kjelen fra varmen.

Bland i sjokoladen og rør til den er smeltet.

Tilsett smøret og rør til glasuren er blank. Er blandingen for tykk, sprer du med litt kald fløte.

Ta springformen av kaken og fjern bakepapiret.

Hell glasuren og fordel den over hele kaken.

Kaken er klar til servering når glasuren er stivnet.

Kaken smaker utmerket etter et par dager i kjøleskapet, men det er viktig å la den stå i romtemperatur en god stund før servering.

Håper det smaker!

Ha en toppen dag videre, love Manuela.


Kommentarer

Annonse:

Sjokolade