Sjokolade gelato

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Den beste iskremen jeg vet om er den italienske, eller gelato som det heter. Min favoritt er sjokolade.

Det er litt dyrt å lage denne iskremen om du bruker sjokolade og kakao av bra kvalitet, men smaken ble enda mer fantastisk en den du får kjøpt. Det ta litt tid å lage den, men det er innmari godt.

Se video under om hvordan det lages, vær obs på at jeg lagde dobbelt så mye som oppskriften under som i videoen.

Sjokolade gelato

140 g mørk sjokolade 55-60 %

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

50 g kakaopulver

2, 5 dl helmelk + 2, 5 dl helmelk

150 g sukker

1/8 ts. salt

4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Ha sjokolade i en stor bolle. Ha 2, 5 dl melk, salt og kakao i en kjele, kok opp blandingen og ta kjelen av platen.

Hell det over sjokoladen, rør til sjokolade er helt oppløst, sett en sikt oppe på bollen, og sett det til siden så lenge.

Pisk eggeplommene luftige i en bolle.

Ha resterende melk (2, 5 dl) og sukker i en kjele, kok opp blandingen og ta kjelen av platen.

Bland melken med eggene.

Ha blandingen tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring på middels varme, til blandingen tykner nok til at den legger seg som et lag på baksiden av røresleiven din. Det er viktig at blandingen ikke koker, for da skiller den seg.

Når blandingen har fått riktig tykkelse, ta kjelen av platen. Hell blandingen i en sikt over i sjokoladeblandingen, og rør alt godt sammen.

Sett bollen over i et vannbad og rør i det av og til. Når det er avkjølt, dekk det til med plastfolie og sett kaldt noen timer.

Kjør blandingen i iskremmaskin, og server eller frys den.

Tips: Jeg bruker Valrhona-sjokolade 53-60 % og Valrhona-kakao. Det gjør at du får en fantastisk mørk sjokoladeiskrem med en helt magisk smak.

Ha en fantastisk dag videre!

Kommentarer

Annonse:

Sjokolade Smått og godt