Sjokoladecupcakes

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:
Disse mørke sjokoladecupcakesene er fantastisk myke og kjempegode på smak. Topp dem med herlig glasur!
SJOKOLADECUPCAKES (16 stk.)

200 g hvetemel

60 g kakao av god kvalitet

1 ts natron

½ ts bakepulver

1 ts salt

2 store egg

250 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt

170 g majones (ikke lettvarianten)

2 dl lunkent vann (evt. sterk kaffe)

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 165 °C. Gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16 muffinsformer og sett dem til side så lenge.

Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt, og sett det til side.

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt i en bolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.

Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og bland den godt inn i røren.

Sikt inn melblandingen i to omganger sammen med vannet, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Fordel røren i de 16 papirformene, de skal være ¾ fulle. Bruk gjerne en middels stor iskremskje til dette, da er det enklere å få lik mengde røre i hver form.

Stek kakene på midterste rille i 20–25 minutter, avhengig av ovnen du bruker.

Sjekk med en kakepinne om de er ferdig stekt. Hvis det henger igjen røre på pinnen, trenger de noen ekstra minutter i ovnen.

Avkjøles på rist.

TOPPING: SILKY GANACHE

5 dl kremfløte

80 g flytende honning

2 ss espressokaffe

400 g hakket mørk sjokolade, 66-70 %

150 g usaltet smør i terninger

FREMGANGSMÅTE

Ha hakket sjokolade og smør i terninger i en bolle.

Varm opp fløte, honning og kaffepulver til kokepunktet, og hell den over sjokoladen i to-tre omganger.

Hver gang du heller fløte over sjokoladen, rører du godt.

La glasuren hvile til den er helt avkjølt.

Dekk til med plastfolie og la glasuren stå i romtemperatur over natten.

Denne glasuren er stabil og fin, og perfekt som topping til cupcakes, kaker, som fyll, frosting og lagkaker.

Se video om hvordan du kan dekorere med glasur. Jeg bruker russisk tipp.

 

 

image001

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade