Sjokoladekake med hjemmelaget daim-iskrem

Sjokoladekake med hjemmelaget daim-iskrem

Hvem sier vel nei takk til denne herligheten? Mmmm...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladekake

200 g

Mørk sjokolade

45 g

Usaltet smør

6 stk

Store egg (skill eggehvite og plommen)

225 g

sukker

1 ss

Vaniljeekstrakt

1 ts

Espresso kaffepulver

Daim-iskrem

2 stk

egg

250 g

melis

1 ts

Sterk kaffe

1 ts

Vaniljeekstrakt

5 dl

Pisket kremfløte

150 g

daim

Slik gjør du det:

Sjokoladekake
Begynn med å smelte sjokolade og smør sammen over et vannbad, og sett det til siden så lenge.
Pisk sammen eggeplommene med sukker og vanilje og tilsett eventuelt espressopulver.
Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og miks det videre i ett minutt til. Sett til side.
Pisk eggehvitene i en annen bolle.
Vend den piskende marengsen isjokoladerøren i flere omganger.
Hell det i en form på 23 cm som du har dekket med bakepapir og sprayet.
Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 35-40 minutter.
Mens kaken står i ovnen lager du deilig Daim-iskrem.
Daim-iskrem
Begynn med å finmale Daim-godteri.
Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vaniljetil det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Ha i Daim-godteri.
Vend det forsiktig inn.
Hell det i en boks som har et tett lokk.
Sett den i fryseren i minst 5 timer.
Når kaken er ferdig stekt, server kake med iskrem ved siden av og deilig smeltet sjokolade.