Sjokoladeostekake med pepperkakenøttebunn og polkagriser

Sjokoladeostekake med pepperkakenøttebunn og polkagriser

Har du pepperkakerester liggende etter julen som ikke blir spist? Her er hva du kan bruke dem til!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Pepperkakenøttebunn

200 g

mandler

50 g

Pepperkakekjeks

2 stk

Eggehviter

2 ss

sukker

Sjokoladeostekake med polkagriser - del 1

1 pl

Mørk sjokolade

Usaltet smør

5 stk

Gelatinblader

350 g

Philadephia kremost naturell, romtemperert

0.5 dl

Sterk kaffe

1 ts

Vanilla bean paste

Sjokoladeostekake med polkagriser - del 2

4 stk

Eggehviter

150 g

sukker

100 g

Knuste polkagriser

Topping

1 pose

Polkagriser

Slik gjør du det:

Knus mandler grovt i en foodprosessor eller mikser. Tilsett pepperkakekjeks og knus i 30 sekunder til. Tilsett eggehvite og sukker og kjør til du får en jevn masse.Strø melis på en bakebordet og jobb med deigen slik at den er fin nok slik at du kan rulle den ut.
Press ut små sirkler som er like stor som åpningen til silikonformen, legg det på en bakebrett og stek det i cirka 8-10 minutter på 150 grader.
Sjokoladeostekake - del 1
Bløtlegg gelantinbladene i en lite bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Smelt sjokolade og smør i en middels stor bolle over vannbad.
HaPhiladelphia-kremost og vanilla bean paste i en stor bolle og visp blandingen fluffy.
Separer eggeplommene fra eggene, og ha eggehvitene i en separert miksebolle. Sett den til siden så lenge.
Ha alle eggeplomme i kremosten, og visp det lett sammen.
Hell varm, sterk kaffe i en liten bolle, og klem vannet ut av gelantinbladene. Rør dem inn i den varme kaffen slik at det blir helt oppløst. Hell det i bollen med kremosten og visp det lett sammen.
Hell den smeltede sjokolade- og smørblandingen inn i kremosten, og visp det godt sammen.
Sjokoladeostekake - del 2
I en annen miksebolle visper du eggehvitene på lav hastighet til det begynner å få små topper. Tilsett sukker litt og litt, og ha det på middels hastighet til det ser ut som marengs. Fluffy og glansfull.
Vend marengsen i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Bruk eventuelt envisp for å gjøre den glatt og klumpefri.
Tilsett hakkede polkagriser. Jeg bruker en myk variant, knuser disse lett og vender dem i sjokoladeblandingen.
Jeg bruker minisilikonformer, heller røren i en plastpose, ogfyller hver form med sjokoladeblanding.
Legg den ferdig stekte nøtte-pepperkakebunnen på toppen av hver kake i formen.
Press det lett ned, sett plastfolie over formen ogsett det kjølig til den stivner. Cirka 5 timer eller over natten.
Topping
Like før servering setter jeg silikonbrettet i frysereni 30 minutter, for å få dem lettere ut av formen.
Legger til slutt en polkagris-godteripå toppen av hver ostekake.