Sjokoladeostekake med pepperkakenøttebunn og polkagriser

E95A4971

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

E95A5087

Sjokoladeostekake og pepperkakenøttebunn med polkagriser

Pepperkakenøttebunn

200 g mandler

50 g pepperkakekjeks

2 eggehvite

2 ss sukker

Sjokoladeostekake med polkagriser – del 1

Mørk sjokolade 53% – 66 %

Usaltet smør

5 gelatinblader

350 g philadelphia kremost naturell, romtemperert

1/2 dl sterk kaffe

4 eggeplommer

1-2 ts vanilla bean paste

Del 2

4 eggehviter

150 g sukker

100-150 g knuste polkagriser

Topping

Polkagriser

Fremgangsmåte

Knus mandler grovt i en foodprosessor eller mikser. Tilsett pepperkakekjeks og knus i 30 sekunder til. Tilsett eggehvite og sukker og kjør til du får en jevn masse. Strø melis på en bakebordet og jobb med deigen slik at den er fin nok slik at du kan rulle den ut.

E95A4483

E95A4504

Press ut små sirkler som er like stor som åpningen til silikonformen, legg det på en bakebrett og stek det i cirka 8-10 minutter på 150 grader.

E95A4514

E95A4536

Sjokoladeostekake – del 1

Bløtlegg gelantinbladene i en lite bolle med kaldt vann i 5 minutter.

E95A5862

Smelt sjokolade og smør i en middels stor bolle over vannbad.

E95A4542

E95A4583

Ha Philadelphia-kremost og vanilla bean paste i en stor bolle og visp blandingen fluffy.

E95A4594

Separer eggeplommene fra eggene, og ha eggehvitene i en separert miksebolle. Sett den til siden så lenge.

Ha alle eggeplomme i kremosten, og visp det lett sammen.

E95A4618

Hell varm, sterk kaffe i en liten bolle, og klem vannet ut av gelantinbladene. Rør dem inn i den varme kaffen slik at det blir helt oppløst. Hell det i bollen med kremosten og visp det lett sammen.

E95A4638

Hell den smeltede sjokolade- og smørblandingen inn i kremosten, og visp det godt sammen.

E95A4658

E95A4716

Sjokoladeostekake – del 2

I en annen miksebolle visper du eggehvitene på lav hastighet til det begynner å få små topper. Tilsett sukker litt og litt, og ha det på middels hastighet til det ser ut som marengs. Fluffy og glansfull.

Vend marengsen i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Bruk eventuelt en visp for å gjøre den glatt og klumpefri.

Tilsett hakkede polkagriser. Jeg bruker en myk variant, knuser disse lett og vender dem i sjokoladeblandingen.

E95A4818

Jeg bruker minisilikonformer, heller røren i en plastpose, og fyller hver form med sjokoladeblanding.

E95A4852

Legg den ferdig stekte nøtte-pepperkakebunnen på toppen av hver kake i formen.

Press det lett ned, sett plastfolie over formen og sett det kjølig til den stivner. Cirka 5 timer eller over natten.

E95A4911

Topping

Like før servering setter jeg silikonbrettet i fryseren i 30 minutter, for å få dem lettere ut av formen.

Legger til slutt en polkagris-godteri på toppen av hver ostekake.

e95a5087

Ønsker dere alle en fantastisk dag og uke videre. Gode klemmer fra meg!

Kommentarer

Annonse:

Kaker Pynt Sjokolade Smått og godt