Sjokoladekonfekt

Sjokoladekonfekt

Ja, du kan lage din egen konfekt...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

400 g

sjokolade

Slik gjør du det:

Denne oppskriften krever at du er veldig nøyaktig. Du trenger et digitalt steketermometer (kan kjøpes i noen dagligvarebutikker og kjøkkenbutikker. De er ikke veldig dyre). Du trenger også silikonformer til å støpe sjokoladen i.
Knekk opp sjokoladen i små biter. Ha den i en tykkbunnet kjele. Vær veldig tålmodig når du smelter sjokoladen på svak varme. Rør hele tiden slik at varmen fordeler seg jevnt i sjokolademassen.
Varm sakte (så sakte du klarer) sjokoladen opp til 45 grader.
La sjokoladen så synke til 26 grader, rør godt mens den synker i temperatur også.
Varm så sjokoladen opp igjen til 31 grader. Vær veldig nøye også nå med å røre og bruk svak varme.
Sjokoladen er nå temperert. Når den nå stivner blir den helt hard (akkurat som konfekt og annen sjokolade du kjøper i butikken).
Dersom du vil ha fylt konfekt: Ha sjokolade i formene og vipp på formen slik at det kommer sjokolade opp langs kantene. (Du kan nå sette den i kjøleskapet, men da begynner den tempererte sjokoladen raskt å bli kald også. Du kan klare deg uten å sette den i kjøleskapet om du gjør som følger:) Når du dekket sidene med sjokolade, kan du helle av overflødig sjokolade, slik at det blir plass til fyllet. Ha for eksempel i syltetøy. Til slutt: Hell over sjokolade. Bruk knivbladet på en stor kniv og skrap av toppen.
Fyll: Du kan la fantasien løpe løpsk, men et godt tips er å bruke syltetøy. Markjordbærsyltetøy er garantert en hit.
Smak: Tilsett det du ønsker. Whisky, Cognac og rom er vanlig. Men bringebærsaus og andre bærsauser kan også brukes.

Kanskje disse også frister?