Snickers sjokoladekake

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Dagens fristelse er en fantastisk god snickerskake som smelter på tungen.
Denne kaken består av to sjokoladebunner, dynket med deilig salt karamellsaus, fylt med en fantastisk god sjokolade-ostekrem. Kaken toppes med salte peanøtter.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Liker du snickers, bør du teste denne!

Snickers sjokoladekake

Sjokoladekakebunner

150 g hvetemel

225 g sukker

65 g kakao

1/4 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 store egg

150 ml kulturmelk

30 ml rømme

90 ml matolje

1 ts vaniljesukker

120 ml varm kaffe

Fyll

Salt karamellsaus (oppskrift HER)

Salte peanøtter

Sjokolade-ostekrem

350 g sjokolade (55-70% kakao)

100 g usaltet meierismør

5 gelatinplater

60 ml sterk kaffe

350 g philadelphia kremost, naturell

4 eggeplommer

1 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)

1 klype salt

4 eggehviter

150 g sukker

Slik gjør du; kakebunner

Sett ovnen på 180 ºC.

Spray to former på 20 cm med matfett og dekk bunnen med bakepapir.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron i en stor bolle.

Hell blandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett sukker, egg, kulturmelk, rømme og matolje.

Pisk det hele i 2 minutter.

Fjern bollen fra kjøkkenmaskinen og vend i kaffe forsiktig.

Fordel røren i begge formene.

Stek på 180ºC i cirka 20-25 minutter.

Avkjøl i formen i 10 minutter, snu kakene, ta bort bakepapiret og la det avkjøles helt på rist.

Slik gjør du; ostekrem

Smelt sjokolade og smør over et vannbad.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter.

Lag kaffe, klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem inn i den varme kaffen slik at de blir helt oppløst.

Ha kremosten i en stor bolle og visp den lett med en håndvisp til den er klumpfri og jevn.

Visp den smeltede sjokolade- og smørblandingen inn i kremosten sammen med alle eggeplommene, kaffe- og gelatinblandingen, vaniljeekstrakt og salt. Ikke visp mer enn nødvendig, bare til alt er godt blandet.

Pisk eggehvitene uten sukker til du har en stivt skum.

Tilsett en ss. sukker omgangen, pisk til du har en glatt, skinnende marengs.

Vend de stivpiskede eggehvitene inn i sjokoladeblandingen

Slik setter du sammen kaken

Legg den første kakebunnen på en brett som passer i kjøleskapet. Jeg legger en silikonmatte under, men bruk gjerne bakepapir.

Dynk med karamellsaus (cirka 3-4 ss) som du finner oppskriften på her, og du kan se video her hvordan du lager karamell.

Dryss over med salte peanøtter.

Jeg bruker en sjokoladefolie rundt første kakebunnen og setter en justerbar ring rundt dette.

Hell så i halvparten av sjokolade-ostekremen, og gjenta en gang til.

Jeg satt på en ekstra sjokoladefolie, så moussen kan gå over selve kakeringen, og gir en litt større kake.

Om du ikke har det hjemme, bruk en kakeform med en høy kant istedenfor.

Sett formen i kjøleskapet til fyllet har stivnet. (Det tar noen timer, cirka 5 timer).

En time for servering setter jeg formen i fryseren, det gjør at det blir perfekte kakestykker når du skjærer opp.

Håper det smaker!

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade