Saftig trippel sjokoladekake
Denne sjokoladekaken skulle i utgangspunktet bli en trippel brownie, men den ble liksom litt lettere og lysere enn den planlagte kaken, og dermed ble denne en trippel sjokoladekake av den litt seige og saftige typen.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
5 stk
egg250 g
Brun farin150 stk
mel8 g
bakepulver100 g
smør200 g
dadler300 g
Kokesjokolade 55%100 g
kokesjokolade, hvit150 g
melkesjokoladeSlik gjør du det:
Denne kaken ble lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm)
Hakk den hvite sjokoladen og melkesjokoladen i biter, ønsket størrelse. Velger du "Smelt" (melkesjokoladebiter), trenger du ikke hakke denne.
Ha alt foruten den hvite sjokoladen og melkesjokoladen i en foodprosessor. Kjør til alt er godt og blandet. Det lønner seg å hakke sjokoladen som skal i røra (55%) før den has oppi sammen med de andre ingrediensene. Dette for å lette jobben for foodprosessoren.
Kle formen med bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 170 grader i 25 minutter. Kanskje den hadde blitt mer lik en brownie om jeg hadde redusert steketiden?