Konfektkake

Konfektkake

Denne oppskriften passer i en liten langpanne.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kakebunn:

4 stk

Eggehviter

200 g

sukker

150 g

Ritz-kjeks

Sjokoladekrem:

125 g

smør

100 g

melis

3 ss

kakao

Sjokoladeglasur:

2 ss

smør

Slik gjør du det:

Knus Ritz-kjeks i en kjøkkenmaskin.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend inn bakepulver og kjekssmuler.
Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne. Stek kaken midti ovnen ved 175° i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem: Rør mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem og bland inn kakao og vaniljesukker.
Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. 30 min.
Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig til sjokoladeglasuren er stivnet.
Tips: Når du skal skjære kaken i biter, er det lurt å la den stå litt i romtemperatur. Da er det lettere å skjære pene stykker.