Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
Disse deilige cookiesene er supergode og enkle å lage, barna mine elsker dem. Du kan lage dem med hvit eller mørk sjokolade, melkesjokolade eller rosiner, bruk det du liker det best. Her kommer oppskriften, enjoy.
Cookies med havregryn
- 300 g havregryn
- 190 g mel
- 1 ts natron
- ½ ts salt
- 170 g usaltet smør, romtemperert
- 1 ts vaniljekstrakt
- 150 g lyst brunt sukker
- 150 g sukker
- 2 store egg, romtemperert
- 230 g mørk sjokolade (sjokoladeknapper eller sjokolade hakket i store biter)
Ha smør, sukker og lyst brunt sukker i en mikserbolle og mix i cirka 5 minutter til det blir fluffy.
Etter 5 minutter tilsettes eggene, et egg om gangen.
Tilsett vanilje sammen med det siste egget.
Bland sammen havegryn, mel, natron og salt i en bolle.
Tilsett dette så i mikserbollen og bland det godt sammen.
Tilsett så sjokolade og bland til den er godt blandet inn.
Lag kuler av deigen og legg dem på stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjeksene på 180 °C i cirka 12-14 minuter, jeg bruker varmluft.
Når de er ferdige kan du eventuelt toppe dem med noen flere sjokoladebiter for at de skal ble enda finere og enda bedre!
Supergodt sammen med et glass melk.
Varme klemmer til dere alle fra meg. Love, Manuela