Dette blogginnlegget er skrevet av Berit Nordgarden fra Søtsiden.no
Foto: Berit Nordgarden/Søtsiden.no
Jeg elsker myke cookies, og jeg elsker fudge. Så da måtte jeg jo bare lage “fudgies” – myke cookies med salt-karamellfudge-biter i. Hvis du har så mye som et snev av søt-tann, så tror jeg du kommer til å slå knute på deg når du smaker disse.
Til denne oppskriften trenger du altså fudge, som du lager først – se oppskrift her: karamellfudge med havsalt.
Mens fudgen kjøler seg ned, lager du cookiedeig etter oppskriften under.
TIPS! Strø gjerne litt flaket havsalt over cookiesene før du steker dem.
INGREDIENSER
200 g smør, romtemperert
220 ghvitt sukker
150 gmuscovadosukker (viktig)
2 stk egg
2 tsvaniljeekstrakt
1,5 tssalt
1 ts bakepulver
1 ts natron
600 g hvetemel
400 g små fudgebiter
FREMGANGSMÅTE
Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
Bland salt, bakepulver, natron og melet, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn fudgebitene.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt mellomrom – de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De fullstendig myke når de er varme og går veldig lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Du må vente til de her nesten helt kalde før du løfter dem.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.