Fudgies

Dette blogginnlegget er skrevet av Berit Nordgarden fra Søtsiden.no 

Fudgies (8)

Foto: Berit Nordgarden/Søtsiden.no

Jeg elsker myke cookies, og jeg elsker fudge. Så da måtte jeg jo bare lage “fudgies” – myke cookies med salt-karamellfudge-biter i. Hvis du har så mye som et snev av søt-tann, så tror jeg du kommer til å slå knute på deg når du smaker disse.

Til denne oppskriften trenger du altså fudge, som du lager først – se oppskrift her: karamellfudge med havsalt.

Mens fudgen kjøler seg ned, lager du cookiedeig etter oppskriften under.

TIPS! Strø gjerne litt flaket havsalt over cookiesene før du steker dem.

INGREDIENSER

200 g smør, romtemperert

220 ghvitt sukker

150 gmuscovadosukker (viktig)

2 stk egg

2 tsvaniljeekstrakt

1,5 tssalt

1 ts bakepulver

1 ts natron

600 g hvetemel

400 g små fudgebiter

FREMGANGSMÅTE

Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse.

Fudgies

Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.

Bland salt, bakepulver, natron og melet, og bland det deretter inn i den våte blandingen.

Fudgies (2)

Fudgies (3)

Bland inn fudgebitene.

Fudgies (4)

fUDGIES (5)

Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt mellomrom – de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.

Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.

Fudgies (6)

DSC_3138

Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De fullstendig myke når de er varme og går veldig lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Du må vente til de her nesten helt kalde før du løfter dem.

Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.

Fudgies (9)

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 136600


Varnish cache server