Halvmåner med sviskefyll

Halvmåner med sviskefyll

Friskere i smaken enn julekaker flest, og så er de dekorative på kakefatet. Gir ca. 40 stk.

Oppskrift av: Lev Landlig

Ingredienser

2 stk

egg

150 g

sukker

100 g

smør

300 g

Siktet hvetemel

1 ts

Hornsalt

1 ss

rømme

1 stk

egg

Fyll:

Ønsket mengde svisker

Slik gjør du det:

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett hornsalt rørt ut i rømme. Tilsett og arbeid smør og mel vekselvis inn i eggedosisen.
La deigen stå kaldt en time. Kjevl deigen relativt tynn. Ta litt av gangen, da er den lettere å håndtere, selv om det kan virke klissete. Stikk ut runde kaker med et glass. Legg en sviske på hver kake og brett den dobbelt. Klem kantene godt til med tuppen av en gaffel. Pisk egget og pensle kakene.
Stek i ovn ved 180 grader i 12–14 minutter.