Karamell-semifreddo

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, skjønne lesere 

For noen uker siden var jeg i Dubai, og gikk innom The Parlour hos Fortnum Mason.

Jeg spiste den godeste karamell-iskremen jeg har smakt, og var så god at det ble en del is-spising.

Jeg fikk servert karamell-iskrem med mandel-krokan i selve iskremen, det var bare magisk.

Ofte når jeg er på diverse steder rundt om i verden så skriver jeg opp smaken og tar med meg en meny som jeg spør om å få med hjem. Så lager min egen variant.

Jeg har prøvd å gjenskape iskremen, og den ble perfekt!

Dette er mer en semifreddo-variant, altså en bløt iskrem. Selve oppskriften er hentet fra Lars Lian sin nye bok «kaker & desserter», men jeg har lagt til en ekstra eggeplomme, salt, litt vanilje og deilig krokan. Da blir det litt deilig knasfølelse når du spiser den.

Håper dere blir fristet!

Karamell semifreddo (3-4 personer)

120 g sukker + 1 ss

3 ss vann

1 klype salt

1 ts vanilla bean paste

2 eggehviter

3 eggeplommer

300 ml kremfløte

1/4- 1/2 porsjon med hakket krokan

Fremgangsmåte

Ta 2 dl av fløten, pisk til løs krem og sett kaldt.

Skill eggeplommene fra eggehvitene og ha eggehviter og eggeplomme i hver sin bolle.

Tilsett 1 ss sukker i bollen med eggehvitene.

Hell 120 gram sukker i en kjele og tilsett vannet. Kok sukkeret til karamell og trekk kjelen bort fra varmen. Tilsett vanilla bean paste og salt.

Tilsett resten av fløten (1 dl) i karamellen og rør godt til karamell og fløte er blandet sammen.

Pisk eggeplommene og tilsett karamellsausen i en tynn stråle.

Pisk blandingen luftig og vend inn fløtekremen.

Stivpisk eggehviter og sukker til løs marengs.

Vend marengsen inn i karamellkremen.

Tilsett hakket krokan.

Hell blandingen i en langpanne eller brødform og sett den i fryseren i 3-4 timer, eller over natten.

Håper det smaker.

Bilde av fremgangsmåte

Dette var så innmari godt. Jeg håper du ble fristet!


Kommentarer

Annonse:

Smått og godt