Karamellfudge

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.


Denne vaniljefudgen er laget på den gammeldagse måten med fløte, melk, sirup og ekte vanilje.


Denne fudgen smelter på tungen og gir mye smak.

Etter at du  tar av fudgen fra komfyren må du bruke en slikkepott og manuelt røre i den slik at den blir avkjølt. Det at du rører i den en stund gir den den gode gammeldagse karamellfudgen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Er du ekstra glad i fudge anbefaler jeg at du dobler oppskriften…

Karamellfudge (20-24 biter)

1 vaniljestang, frøene, eller 1-2 ts vanilla bean paste

4 dl (320 gram) sukker

2 dl kremfløte

2 dl melk

1 dl lys sirup eller flytende glukose

50 gram smør

en klype salt

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjele.

Varm opp blandingen på svak varme slik at smøret smelter. Rør blandingen jevn.

Øk varmen på platen til middels og la den småkoke til det kommer opp i 117 grader (du trenger ikke å røre i blandingen).

Ta kjelen av platen og rør blandingen jevn med en slikkepott til den kommer ned i 55-60 grader, eller til det går fra glans til en mer matt farge.

Ha bakepapir i en liten form på ca. 15 x 15 cm.

Hell vaniljefudgen i formen og la den stå i romtemperatur i minst 6 timer.

Ta vaniljefudgen ut av formen og skjær den i små biter og nyt.

Steg for steg i bilder


Kommentarer

Annonse:

Smått og godt

Flettebrioche

Flettebrioche

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.