Klassiske donuts

Klassiske donuts

Klassiske donuts med krem og sukker på...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

750 g

hvetemel

100 g

sukker

2 ts

salt

6 stk

egg

1 ts

Vanilje-paste

2.5 dl

melk

Etter steking

100 g

sukker

Fyll

250 g

Kald mascarpone ost

2 ts

Vanilje-paste

1 dl

sukker

Slik gjør du det:

Dag 1
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med en deigkrok.
Bland sammen på middels hastighet i 10 minutter, eller til deigen er jevn.
Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la den hvile i 5 minutter. Start mikseren igjen på middels hastighet og tilsett smør, litt om gangen. Når alt smøret er innarbeidet øker du farten.
Elt i ytterligere 10 minutter, eller til deigen er jevn og elastisk.
Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
Slå luften ut av deigen. Dekk med plastfolie og sett den i kjøleskapet for å hvile over natten.
Dag 2
Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den på et bord med mel.
Skjær deigen i stykker (ca 50 g), da bør du få ca 30 stk totalt.
Ta to bakeplater med bakepapir og strø mel på dem. Sett stykkene av deigen på bakeplaten og la det være god plass mellom hver bolle.
Dekk bakebrettene med et rent kjøkkenhåndkle og la dem heve i ca 4 timer, eller til de har doblet seg i størrelse.
Gjør klar frityrkokeren. Varm opp oljen til 180°C.
Fjern donuten forsiktig fra brettet ved hjelp av en deigskraper. Pass på at luften ikke lekker ut av dem. Stek to donuts om gangen i ca 2 minutter på hver side til de blir gyllenbrune.
Fjern dem fra frityrkokeren med en hullsleiv og legg på bakepapir. Dyppes i sukker mens de fortsatt er varme.
Denne donuten er så deilig, og perfekt med blåbærsyltetøy.
Fyll:Sett bollen, vispen og en kartong med fløte i fryseren i 20 minutter. Etter 20 minutter heller du fløte i den kalde bollen med mascarpone og vaniljepasta, og visper til blandingen er litt tykkere. Gradvis tilsett sukker, og fortsett å vispe til den blir lys og luftig, men ikke for mye. 
Tilsett smakstilsetning:Lemon curd, bringebærpuré, karamell eller crème patissiere.
Her velger du selv hvor sterk smak du ønsker. Legg et par skjeer om gangen, og smak deg frem til den foretrukne smak og konsistens.Ved hjelp av spissen av en skarp kniv, lag et hull i siden av hver bolle.
Fyll en sprøytepose med en middels rund tipp med krem.Vri og forsegl posen. Sett forsiktig tuppen inn i en bolle. Klem sprøyteposen til donuten føles full. Fyll resterende donuts.
Donutsene kan serveres med en gang, eller ligge i kjøleskapet for senere servering.
Hvis du ikke ønsker å lagedenne typen donuts, kan du lage deilige, søte boller med deigen. De er så myke og smaken er helt fantastisk, smaker litt som brioche. 

Her er fremgangsmåten

Etter at deigen har hevet seg så tilsetter du litt krem på toppen med litt perlesukker og steker dem i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter til de er gyllenbrune.