Luftig vaniljekrem

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

En luftig vaniljekrem er perfekt som fyll i bløtkaker. Du kan også spise den som dessert, sammen med fersk frukt, nøtter og litt sjokolade.
Det fins to versjoner nedenfor, en med og en uten mascarpone. Ved å ha mascarpone i, blir kremen lettere å forme til kuppelen i en prinsessekake for eksempel.

Video av vaniljekrem:

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Å lage en dessert med denne kremen er kjempegodt, du burde teste den neste gang du får gjester!

Video av luftig vaniljekrem-dessert:

Luftig vaniljekrem

1 porsjon vaniljekrem (grunnoppskrift her)

5 dl pisket fløte, kald

100-150 g melis

Luftig vaniljekrem med mascarpone

1 porsjon vaniljekrem (grunnoppskrift her)

5 dl pisket fløte, kald

100-150 g melis

200 g mascarpone

1 ts vanilla bean paste

Til dessert

Nøtter, som valnøtter, mandler etc.

Mørk sjokolade, hakket

Fersk frukt, som jordbær, bringebær etc.

Slik lager du luftig vaniljekrem

Lag grunnoppskriften til vaniljekrem, du finner oppskriften her.

Avkjøl den helt.

Rør i vaniljekremen slik at den er helt klumpfri.

Pisk kremfløte luftig sammen med melis og vend inn den avkjølte vaniljekremen.

Slik lager du luftig vaniljekrem med mascarpone

Lag grunnoppskrift til vaniljekrem, du finner oppskriften her.

Avkjøl den helt.

Rør i vaniljekremen slik at den er helt klumpfri.

Pisk kremfløte luftig sammen med mascarpone, melis og evt. vanilla bean paste og vend inn den avkjølte vaniljekremen.

For å lage dessert

Hell kremen i et dessertglass, lag i lag med fersk frukt, nøtter og sjokolade.

Kos deg, du fortjener det!

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Smått og godt