Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, alle sammen!
Dagens rosa fristelser er hjemmelagede marshmallows med bringebær, laget av deilige ferske bringebær.
De er superenkle å lage og så flotte å servere til dine gjester, eller hvorfor ikke gi dem bort til noen du er glad i.
Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.
Enjoy!
Bringebærpuré
250 g bringebær (eller annen frukt eller bær du liker)
110 g sukker
Bringebær-marshmallows
8 gelatinblader
150 g sukker
150 g glukose
140 g bringebærpuré (se ovenfor)
Varm opp bringebær og sukker i en kjele.
Sil deretter blandingen slik det blir en puré som er helt fri for frø (dette blir cirka 140 g puré).
Legg gelatinbladene i kaldt vann slik at de blir myke.
Kok opp sukkeret i en kjele sammen med halvparten av glukosen (75 g) og halvparten av bringebærpuréen (70 g).
Blandingen skal varmes opp til 110 °C.
Her er det viktig å bruke termometer. Ta kjelen av platen når blandingen har kommet til riktig temperatur.
Klem vannet ut av gelatinbladene og ha dem i den varme blandingen.
Rør godt til gelatinbladene er helt oppløst.
Ha resten av glukosen (75 g) og resten av bringebærpuréen (70 g) i en mikserbolle, og begynn å mikse på middels hastighet.
Mens maskinen går helles den varme røren du nettopp laget forsiktig oppi mikserbollen.
Miks det hele på høy hastighet i cirka 4–5 minutter.
Ta fram en liten form eller et brett, ca. 25 x 15 cm, dekk innsiden med bakepapir og strø på litt melis.
Hell marshmallowsrøren i formen.
Strø litt melis på toppen og la det hele hvile et par timer.
Strø litt melis på et ark med bakepapir og skjær den stivnede blandingen i terninger.
Se så til at alle marshmallows er dekket av melis på alle kanter.
Supersøte å gi bort…
Jeg elsker disse søte marshmallowsene.
Håper dere ble inspirert til å lage deres egne fruktmarshmallows.
Du kan bruke den smaken du liker best, f eks pasjonsfrukt, sitron eller appelsin.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela