Pai med laks

Pai med laks

Topp paien med røkelaks, det blir utrolig godt!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 porsjoner

150 g

smør

200 g

hvetemel

2 ss

vann

Fyll:

300 g

røkelaks

200 g

Hvitost, revet

50 g

Parmesan, revet

0.5 ts

pepper

0.5 dl

Frisk dill

4 stk

egg

3 dl

melk

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i 30 min.
Trykk deigen ut i smurte porsjonspaiformer eller bruk en stor paiform.
Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnene ved 200° i 10 min, til de er litt gylne.
Legg laks i skiver oppå paibunnene.
Dryss revet ost, dill og pepper over, og hell på sammenpisket egg og melk.
Stek paiene i ca. 25 min. til eggeblandingen har stivnet. Bruker du en stor form, må du beregne litt lengre steketid.