Perfekte vaniljemakroner

Dette innlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

Vaniljemakroner
Alle foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Makroner er faktisk enkelt å lage, men mange har problemer med dem så jeg håper denne steg for steg beskrivelsen hjelper deg litt på veien.

Disse vaniljemakronene har vanilje i selve makronen og i fyllet, altså dobbel vaniljeglede…

E95A7001

Vaniljemakroner

  • 35 g sukker
  • 120 g eggehviter, romtempererte
  • 150 g sukker, til sukkerlaken
  • ½ dl vann, til sukkerlaken
  • 150 g mandelmel
  • 150 g melis
  • 1/2 vaniljestang

Begynn ved å blande sammen 150 g mandelmel, 150 g melis og frøene fra 1/2 vaniljestang.

Jeg bruker en engangshanske og blander det godt sammen, syns det funker bedre enn bare å blande det med en skje.

E95A6454

Når du ser at vaniljefrøene er godt blandet tilsetter du halvparten av eggehvitene, og blander godt.

E95A6464

Sett røren til side så lenge.

E95A6496

Ha 150 g sukker og 1/2 dl vann i en liten kjele, kok dette opp til 118 ˚C.

E95A6498

Mens sukkerlaken varmes på svak/middels varme, hell 65 g eggehviter i en ren bolle og ta fram 35 g sukker.

Når eggehvitene begynner å skumme, tilsett sukker og miks det fluffy, cirka 5 minutter.

E95A6550

Når sukkerlaken har nådd 118 ˚C, hell den forsiktig i mikseren. Gjør dette nærmest glassbollen og ikke på vispen.

E95A6559

Miks det hele videre i cirka 3 minutter.

E95A6565

Etter 3 minutter, stopp mikseren og ha mandelmassen i eggehvitene, bland det forsiktig sammen.

Ta deg god tid, røren skal ikke være veldig fast, men litt flytende, slik at den legger seg fint på bakebrettet.

E95A6577

Her har jeg sprøytet ut makronene på bakepapir og disse på bildet har stått og lufttørket i ca. 1 time og 30 minutter.

Da får de en tørr hinne. Når du ser at makronene er litt tørre på overflaten er de klare for å settes i ovnen.

Sett brettet inn i forvarmet ovn på 160 grader i cirka 12 minutter. Her avhenger det veldig om hvilken ovn du har. Har du en ovn som blir veldig varm, sett den på 150 grader.

E95A6650

Jeg setter alltid en bakeplate under den andre bakeplaten, det er for at makronene ikke skal bli for varme og dermed sprekke på toppen.

Om du ikke har en ekstra bakeplate kan du la ovnsdøren være litt på gløtt.

E95A6658

Disse makronene var ferdig etter cirka 13-14 minutter.

E95A6737

Disse vaniljemakronene har vanilla cream cheese frosting i midten, her kommer oppskriften.

Cream Cheese Frosting

  • 100 g kremost
  • 100 g hvit sjokolade, smeltet
  • 25 g mandelmel (kan utelates)
  • frøene fra 1/2 vaniljestang

Hell alle ingrediensene i mikserbollen og miks dette sammen i 30 sekunder.

E95A6986

Ferdig!

E95A6996

Litt krem på hver makron, fester så disse sammen.

E95A7008

Vaniljemakroner er så godt, men er du ikke glad i kremost kan du for eksempel bruke sjokolade mellom, eller syltetøy…

E95A7158

Makroner på bordet passer til enhver anledning!

Happy baking.

Håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til deg.

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 591083


Varnish cache server