Rislapper med rørte bær

Rislapper med rørte bær

Ris til overs etter middagen? Lag rislapper!

Oppskrift av: Morten Øverbye
60 minutter

Ingredienser

0.5 dl

hvetemel

1 dl

melk

3 stk

egg

Slik gjør du det:

Pisk egg, melk og mel sammen.
Vend inn risen. Du kan gjerne bruke naturris om du ønsker en sunnere variant.
La røra svelle litt, gjerne en halvtimes tid.
Stekes i stekepanne på middels varme. Rørte bær
Bruk favorittbærene og rør de kraftig sammen. Du kan gjerne tilsette en teskje sukker eller to dersom bærene er for sure, men vær forsiktig. Dette er ikke en dessert.
Server lapper og bær sammen med noen skjeer kesam. Du kan også servere rislappene sammen med en fruktyoghurt, eventuelt blande yoghurten sammen med de rørte bærene.
Tips!
Rislapper kan også lages ved å bruke cottage cheese istedenfor ris. Da blir de enda luftigere.