Sandkaker

Sandkaker

Denne oppskriften gir ca. 35 stk.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

200 g

smør

250 g

hvetemel

100 g

Mandler, skåldede og malte

1 stk

egg

100 g

sukker

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel.
Tilsett mandler, egg og sukker.
Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
Sett stekeovnen på 175° og smør sandkakeformene godt med smeltet smør.
Trill deigen til en lang pølse og del den i like store emner.
Trill hvert emne til en kule. Trykk kulene ut i formene.
Bruk gjerne mel på hendene slik at deigen ikke klistrer seg.
Stek kakene midt i ovnen i 10–15 min, og la dem avkjøles litt i formene før de hvelves ut på rist.
Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.