Shortbread Cookies med Appelsin og Pecan nøtter
Nydelige fyldige og sprø shortbread med smak av appelsin, kanel og vanilje, og spekket med pecan nøtter. Mmmmm, perfekt til kaffekosen!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
200 g
meierismør, romtemperert100 g
melis300 g
hvetemel1 stk
eggeplomme4 ss
Appelsinsyltetøy/ Appelsinmarmelade2 ss
Vaniljeekstrakt2 ts
kanel, malt50 g
Pecan nøtterSlik gjør du det:
Pisk sammen smør og melis.
Sikt i melet og rør kjapt sammen.
Tilsett eggeplommen og rør godt.
Tilsett vanilje, kanel og appelsinmarmelade, og rør godt.
Hakk nøttene og rør inn i deigen.
Rull deigen til en pølse.
Pakk pølsen inn i plastfilm og legg den i kjøleskapet.
La deigen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær skiver av pølsen som du ruller til kuler og trykker lett flate.
Legg emnene på en bakepapirkledd plate og stek på 180 grader i ca. 12 minutter, eller til kjeksene er gyldne rundt kanten.
Avkjøl på rist.
Oppbevares i lufttett boks, i romtemperatur.