Shortbread Cookies med Appelsin og Pecan nøtter

Shortbread Cookies med Appelsin og Pecan nøtter

Nydelige fyldige og sprø shortbread med smak av appelsin, kanel og vanilje, og spekket med pecan nøtter. Mmmmm, perfekt til kaffekosen!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

100 g

melis

300 g

hvetemel

4 ss

Appelsinsyltetøy/ Appelsinmarmelade

2 ss

Vaniljeekstrakt

50 g

Pecan nøtter

Slik gjør du det:

Pisk sammen smør og melis.
Sikt i melet og rør kjapt sammen.
Tilsett eggeplommen og rør godt.
Tilsett vanilje, kanel og appelsinmarmelade, og rør godt.
Hakk nøttene og rør inn i deigen.
Rull deigen til en pølse.
Pakk pølsen inn i plastfilm og legg den i kjøleskapet.
La deigen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær skiver av pølsen som du ruller til kuler og trykker lett flate.
Legg emnene på en bakepapirkledd plate og stek på 180 grader i ca. 12 minutter, eller til kjeksene er gyldne rundt kanten.
Avkjøl på rist.
Oppbevares i lufttett boks, i romtemperatur.