Hopp til hovedinnhold
Sukkerfri eplemuffins med hasselnøtt-strøssel

Sukkerfri eplemuffins med hasselnøtt-strøssel

Nydelige, saftige muffins uten sukker!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

100 g

smør

40 stk

Sukrin Gold

30 g

Fibersirup Gold

2 stk

Egg, store

0.5 ts

bakepulver

1 ts

kanel

1 ts

Vaniljepulver

0.25 ts

salt

1.5 ts

Vaniljeekstrakt

2 stk

medium store epler, gjerne økologiske

Hasselnøtt-strøssel:

25 g

Fibersirup Gold

0.5 ts

Vaniljeekstrakt

0.5 ts

kanel

1 klype

salt

Slik gjør du det:

Hasselnøtt-strøssel

Grovhakk nøttene, sett til side.
Ha hvetemel, havregryn, og salt i en medium stor bolle.
Del det kalde smøret i kuber og smuldre sammen med melblandingen.
Tilsett fibersirup og vanilje, og rør godt.
Rør til slutt inn nøttene, og sett blandingen i kjøleskapet mens du lager muffinsrøren.

Muffinsrøre

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver. Sett til side.
Pisk sammen romtemperert smør, sukrin gold og fibersirup.
Pisk inn ett og ett egg. Røren vil kunne bli noe kornete.
Pisk inn vaniljeekstrakt.
Ha i melblandingen litt og litt, og rør godt til en jevn deig.
Grovhakk eplene og vend dem i deigen med en slikkepott.
Fordel 2 ss røre i hvert muffinspapir og smuldre over streusselet. Du kan også bruke en cookie scooper og ta en scoop i hver form.
Stek på 180 grader, i 20-25 minutter minutter, til muffinsene er gylne utenpå og fyllet er fast. Du kan sjekke om muffinsene er faste ved å stikke en tynn trepinne i midten av muffinsen. Om den kommer ut uten røre er de ferdige.