Klassiske krumkaker

Klassiske krumkaker

Deilig, tradisjonell oppskrift på krumkaker. Oppskriften gir ca. 35 stk.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

4 stk

egg

250 g

sukker

250 g

smør

250 g

hvetemel

0.5 ts

Malt kardemomme (valgfritt)

Slik gjør du det:

Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme.
La røren svelle i ca. 1 time.Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet.
Stek kakene gyllengule ved svak varme.
Form raskt til kremmerhus rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er rykende varm.
Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en liten skål som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske. Oppbevar krumkakene i tett boks.