Vaniljekarameller

Vaniljekarameller

Myke, deilige vaniljekarameller forbindes ofte med julen, men det kan fint lages som helgekos eller dessert.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Vaniljekarameller

300 ml

kremfløte

300 ml

melk

450 g

sukker

250 g

lyst brunt sukker

1 ts

salt

30 g

Usaltet smør

160 ml

Flytende glukose

45 ml

vann

Dryss

Slik gjør du det:

Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir.
Ha alle ingredienser i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme.
Rør i 35 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.
Når temperaturen er120 °C helles den glovarme karamellen over i formen.
La den avkjøles noen minutter før du strør havsalt og mandelflak på toppen.
Avkjøl helt, og sett den så i kjøleskapet til neste dag.
Skjær opp i passende biter ogpakk disse i matpapir. Oppbevares helst i kjøleskapet.