Bringebær- og jordbærsaus

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Denne sausen smaker nydelig friskt, og er perfekt til å dynke kakebunner med, som gir en ekstra smak til kaken. Du kan også helle sausen over iskrem eller riskrem!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Bringebær- og jordbærsaus

100 g sukker

100 g vann

1 ts vaniljeekstrakt

500 g bringebær eller jordbær

1 sitron, saften og skallet

Fremgangsmåte

Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og varm opp sirupen slik at den blir lunken og flytende.

Hell bringebær, sukkersirup, sitronsaft og sitronskall i en blender/foodprosessor.

Kjør alle ingrediensene i blenderen til sausen er jevn og fin.

Oppbevar i glass og nyt med en gang.

Oppbevares i kjøleskapet i maks fire dager. Frysre du det ned holder det i flere uker.

Du kan erstatte bringebær med mango, bjørnebær, blåbær eller det du liker best. Bruk samme mengde frukt og framgangsmåte.

Love Manuela


Kommentarer

Annonse:

Smått og godt Tips og triks