Hjemmelaget dessert for hverdag og fest

Vaffelkopper, hjemmelaget is og deilige bær – en uslåelig kombinasjon! Foto: Produsentene

Nå som vi nærmer oss 17.mai er det perfekt med både hjemmelaget iskrem og hjemmelagde dessertskåler, det kommer garantert til å imponere.

Og hva er vel bedre enn om du både kan lage det hele selv, og samtidig komme unna med kort tid på kjøkkenet? Prøv vår deilige vaffeloppskrift i fristende, nystekte dessertskåler med Wilfa Topit vaffelskåljern, sammen med nydelig hjemmelaget iskrem smaksatt etter eget ønske.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Vaffelskål med is

Til vaffelrøre for 3 personer trenger du:

2 egg

1 dl sukker

3,5 dl melk

1 dl vann

400 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts natron

1 ts vaniljesukker

½ ts kardemomme

125 g smør

Tips! Om røren er litt tynn, kan du bruke mer mel.

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker godt sammen. Rør inn melk og vann etter hvert. Bland alt det tørre sammen og pisk til du får en klumpfri røre. La røren svelle i 15 minutter. Bruk litt smør i vaffeljernskålen og stek vaflene til de er gyldne.

Så kan du fylle opp vaffelskålene med hjemmelaget is, bær, sjokolade og annet godt! Pynten bestemmer du selv, utifra anledning og hva du liker best.

B35B7440-Edit[4]

Vafler, is og masse deilige bær – nå er våren kommet!

De skålformede vaflene lager du med Wilfa Topit Waffle Bowl jernet. Fyll skålene med det du måtte ønske og overrask gjestene med de lekreste desserter.

Lyst på ekte, hjemmelaget is? Du kan lage opptil 1,5 liter hjemmelaget iskrem på kun 1 time med denne maskinen fra Sandstrøm.

Prøv f.eks Eyvind Hellstrøms fantastiske vaniljeis, som han har delt i TV2s «Sommertid», eller finn en god grunnoppskrift og eksperimenter deg fram til din egen favorittiskrem.

Vaniljeis

Ingredienser til ca 1 liter is:

5 dl melk

2,5 dl kremfløte

200 gram sukker:

6 eggeplommer

2 vaniljestenger

Slik gjør du:

Del vaniljestenger på langs og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestenger og frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca 80 grader under omrøring til det tykner. Sil blandingen i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

Kommentarer

Allergivennlig Smått og godt Tips og triks