Dette innlegget er skrevet av Kristin Jøtun fra Husmorlykke.
Hjemmelaget sukkerpasta
Oppskrift:
3 plater gelatin
4 ss kokvarmt vann
2 ts sitronsaft
60 gram flytende glukose (kan kjøpes på apotek) eller hvit/lys sirup
650 g melis
Fremgangsmåte:
Massen stivner fort og lages like før bruk. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 6 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 4 ss. kokvarmt vann.
Rør til gelatinen er smeltet.
Rør inn sitronsaft og glukose eller sirup.
Elt inn melis, til massen er smidig og lett å forme.
Her får du oppskriften på den deilige marsipankaken.
Hvordan få et perfekt resultat med lokk av sukkerpasta?
Steg 1:
Smør et tynt, jevnt lag med smørkrem eller icing på kaken.
Steg 2:
Før du begynner å kjevle, kna marsipanen litt, eller legg den noen sekunder i mikro, for å få den enklere å jobbe med. Bruk gjerne plastunderlag og plastkjevle for at massen ikke skal feste seg. Hvetemel, Maizena eller potetmel er fint å bruke for at marsipanen ikke skal bli klissete. Kjevle ut en stor leiv, større enn kaken. Dette er viktig for å få så rette kanter som mulig.
Steg 3:
Forsiktig løft på lokket, bruk gjerne kjevlet, eller en pinne til å rulle lokket på, for så å rulle det over kaken.
Steg 4:
Glatt ut marsipanen med hendene og løft og dra litt i den slik at du glatter den ut. Bruk så en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få et jevnere resultat. Start på toppen av kaken, og ta sidene til slutt. Avslutt med å skjære vekk overflødig masse.
Steg 5:
Kaken er nå ferdig til å dekoreres.
Fremgangsmåten kan også brukes til marsipanlokk.