Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei, alle sammen.
I dag deler jeg oppskriften på en klassisk frosting med dere, en litt annerledes frosting som lages av en melblanding.
Selv om denne klassiske frostingen er god på smak, anbefaler jeg at man bare bruker moderate mengder når man pynter en kake eller cupakes. Less is more!
Klassisk frosting
1 ¼ dl helmelk
1 ¼ dl kremfløte
5 ss hvetemel
1–2 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1/2 vaniljestang
225 g usaltet smør
225 g sukker
Pastafarge (valgfritt)
Fremgangsmåte
Ha melk, kremfløte og hvetemel i en liten kjele. Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden fram
til blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og avkjøl i 10 minutter. Tilsett vaniljeekstrakten og rør den
godt inn. Hell alt over i en bolle, dekk til med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i minst 1 time.
Ha smør og sukker i en miksebolle og miks til blandingen er lys og luftig. Det er viktig at det mikses
helt til sukkerkornene løses opp i smøret.
Ta den avkjølte fløteblandingen ut av kjøleskapet og hell den i miksebollen sammen med smør og
sukker. Miks det hele i ca. 10 minutter.
Frostingen skal ha fått omtrent samme konsistens som vispet kremfløte, eller en aning stivere.
Hvis frostingen skiller seg har du ikke mikset lenge nok.
Tilsett eventuelt litt pastafarge mot slutten av tiden.
Denne frostingen kan smaksettes, her er noen forslag:
Sitron: Tilsett 3 ss lemon curd, eller noen dråper sitronessens.
Kaffe: Tilsett ¼–½ ts kaffeessens, eller 1-2 ts sterk espressokaffe.
Karamell: Tilsett ½–1 dl avkjølt karamellsaus.
Lakris: 2–3 ts pulver av rålakris, eller 1–2 ts salt lakris-sirup.
Jeg brukte en Ateco 849 tipp istedenfor en Wilton 1 B tipp.
Ønsker dere alle en toppers dag videre!
Klem fra meg.